среда, 21 мая 2014 г.

Катерина Рассудіна: Участь у «Краківських зустрічах» – справжнє інтелектуальне задоволення

Краків – місце зустрічей, де поєднується Схід із Заходом, культура і релігія, віра і розум. Тож саме тут вже четвертий рік поспіль відбувається міжнародна конференція «Краківські зустрічі», присвячена російській філософії. Серед її організаторів не лише краків’яни – Папський Університет Йоана Павла ІІ, Центр Коперника з міждисциплінарних досліджень, але й іспанські – Інститут філософії Едіт Штайн і Міжнародний центр вивчення християнського Сходу. Було надіслано понад 150 конкурсних робіт, і 29–30 травня 2014 року кільканадцять науковців з Польщі, Росії, Білорусі, Швеції, Австрії, Великобританії, Італії, Іспанії, Литви, Німеччини, Чехії, Словаччини і, власне, України візьмуть участь у заході.

Серед них є й знайомі обличчя. Так, головою організаційної комісії «Краківських зустрічей» є сестра Тереза Оболевич, віце-декан філософського фаукльтету в Університеті Івана Павла ІІ у Кракові. Також вона виступить з доповіддю «Вера и знaние в мысли Георгия Флоровского». Нагадаємо, що в січневому Києві на запрошення отця Войчеха Сурувки ОР вона прочитала лекцію на тему «Онтологія між Сходом і Заходом».

Ця наукова співпраця між Києвом та Краковом продовжується. Одна з доповідачів – Катерина Рассудіна, вчений секретар та викладач Інституту релігійних наук.

«“Краківські зустрічі” 2014 присвячено релігії і культурі. Відтак, я обрала для себе тему “Любовна лірика Марини Цвєтаєвої у світлі метафізики любові Дитріха фон Гільдебранда”, – розповідає Катерина. – Зосереджуся на аналізі одного з віршів російської поетеси (“В пустынной храмине”) і тих паралелях, які цей ліричний твір має з, як її називають, метафізикою, а радше етикою любові німецького філософа Дитріха фон Гільдебранда».
Крім того, організатори конференції попросили Катерину Рассудіну буди модератором однієї з її секцій. «Для мене “Краківські зустрічі” – не лише можливість виступити у поважному товаристві, почути нові ідеї і результати досліджень, а й отримати справжнє інтелектуальне задоволення. Насамкінець додам, що доповіді конференції будуть опубліковані у міжнародному часописі, відтак, і готувалися англійською мовою», – підсумувала Катерина.

Сторінка Краківських зустрічей
Список учасників
Програма конференції

Комментариев нет:

Отправить комментарий