среда, 21 мая 2014 г.

Теолог Войчех Гертих ОР прочитає лекції в Києві (23–24.05.2014)

З приємністю анонсуємо візит о.Войчеха Гертиха ОР до Києва в рамках презентації його нової книги «Віра і дія» (Fides et actio). Сподіваємося побачити вас у товаристві особистого теолога папи римського Франциска та Бенедикта ХVI,  професора Понтифікального університету «Angelicum» в Римі! Вхід вільний. 

  • 23 травня (пт), 17:00 – презентація книги Войчеха Гертиха ОР «Віра і дія» за участю автора. Гості: Катерина Рассудіна (науковий редактор книги), Войчех Суровка ОР, Петро Балог ОР, Андрій Баумейстер. Модератор зустрічі: Констянтин Сігов (директор видавництва «Дух і Літера»). Адреса: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (ст. м. «Золоті Ворота»).
  • 23 травня (пт), 18:00 – відкрита лекція Войчеха Гертиха ОР на тему «Theology of History or Ethics within History?» та обговорення. Адреса: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (ст. м. «Золоті Ворота»). Вхід вільний.
  • 24 травня, (сб), 18:30 – відкрита лекція Войчеха Гертиха ОР на тему «Революція папи Франциска» та презентація книги «Віра і дія». Адреса: Інститут релігійних наук, вул. Якіра, 13 (ст. м. «Лукʼянівська»).


Про лектора:
Отець Войчех Гертих (нар. 1951 р.) – польський домініканець, член Генеральної Ради Домініканського Ордену, Теолог Папського Дому, член Папського Комітету з Міжнародних Євхаристичних Конгресів. До домініканського новіціату вступив після завершення навчання на історичному факультеті Університету ім. Адама Міцкевича. В Папському Університеті св. Томи «Angelicum» в Римі захистив докторську дисертацію з моральної теології. Автор багатьох публікацій і книг, зокрема «В турботі про дух» (W trosce o ducha, 1998), «Іспит совісті моральної теології» (Rachunek sumienia teologii moralnej, 2004), «Як жити благодаттю. Плодовитість Бога у людських учинках» (Jak żyć łaską. Płodność Boża w czynach ludzkich, 2006), «Бог – джерело закону. Євангелія, Ізраїль, Природа, Іслам» (Bóg źródłem prawa. Ewangelia, Izrael, Natura, Islam, 2008).

Про книгу:
У своїй новій книзі «Віра і дія» Войчех Гертих ставить нас віч-на-віч з питаннями сучасності,  більшість з яких стосуються людини і її дій. Крізь усі тексти, з яких складається книга, тягнеться один мотив, який їх поєднує. Це ідея відповідального діяння в перспективі віри. Від перших до останніх сторінок книги відчувається віра Автора в те, що християнство може сказати щось надзвичайно важливе для сучасної людини.
Тексти вказують на різноманітні аспекти європейської культури і цивілізації в широкому розумінні, зокрема в її економічному й суспільному вимірі. Вони торкаються проблематики контакту культур Сходу і Заходу, морального сенсу історії в контексті «зіткнення цивілізацій», а також цінності хвороби й старості в суспільному житті. Всі аспекти людського життя включені тут в перспективу віри, яка надає їм нового, глибшого, а разом з тим і більш людського характеру. Виявляється, що саме віра може уздоровити й врятувати європейські культури.





Комментариев нет:

Отправить комментарий