понедельник, 28 сентября 2015 г.

Відкрита лекція «Досвід Діалогу та Примирення край порогу Аушвіцу»


Людина вбиває людину. Скільки усвідомлюємо себе, так було. Історія просочена кривавою памʼятю конфліктів і війн. Подальше життя вимагає примирення, але як здолати розбрат?

ДМанфред Деселерс (Manfred Deselaers) близько 20 років свого життя присвятив німецько-польському примиренню та християно-юдейському діалогу в ЦентріДіалогу і Молитви в Освенцімі  – місті в Польщі, де розташований один з найбільших концтаборів часів Другої світової війни. Католицький священик працює в департаменті освіти. Як лектор, він зосереджується на релігійному значенні памʼяті про Аушвіц. Народився у німецькому Дюсельдорфі 19 травня 1955 року. Найважливіші публікації: «Дорога Хреста – медитація в Аушвіці» (1995); «Бог і Зло» (1999); «Едит Штайн – послання про Хрест і Аушвіц» (2002); «Діалог край порогу Аушвіцу» (2003); «Бог і Аушвіц» (2007).

Лекція «Досвід Діалогу та Примирення край порогу Аушвіцу» відбудеться 30 вересня, в середу, за адресою: вул. Якіра, 13, Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського в Києві. Вхід вільний.


Комментариев нет:

Отправить комментарий